OSTEOTHAI

Beschrijving

In het verlengde van de filosofie van de osteopathie, met als grondlegger

Andrew Taylor Still,  ligt de praktijk van de Osteothai; waarin de voornaamste osteopathische uitgangspunten en de universele natuurlijke principes worden geïntegreerd.

Vanuit een holistische benadering van de patiënt werkt de beoefening van osteothai gunstig in op somatische en psychosomatische disfuncties. Dit doordat osteothai zich uit als een symbiose van de osteopathie, de cranio-sacrale en biodynamische benaderingen met de kunst van de Thaise yoga massage.

Bovendien heeft de Thaise yoga massage als een spirituele beoefening zijn wortels in de Vedische filosofie. De beoefening krijgt een extra dimensie doordat deze plaatsvindt in een staat van bewuste aandacht, liefde en mededogen. Op fysiek vlak worden verschillende technieken toegepast waarbij druk en strekkingen (geïnspireerd door yogahoudingen) zowel statisch als ritmisch worden uitgeoefend op de energiebanen en de 5 Kosha’s (de verschillende lichamen of lagen uit de yoga-filosofie, waaronder het fysiek en subtiel/energetisch lichaam).

Osteothai harmoniseert de communicatie tussen de systemen van het menselijk lichaam en raakt bovendien de ‘onnoembare’ plaats aan die iedereen kent en waarin we “onze krachten” cultiveren: onze batterijen, onze  energie opladen, waar we connecteren met de levensbron. Waar we harmonie tussen lichaam en geest beleven.