Osteothai

Een brug tussen oost en west

In het verlengde van de filosofie van de osteopathie, met als grondlegger Andrew Taylor Still, ligt de praktijk van de Osteothai; waarin de voornaamste osteopathische uitgangspunten en universele natuurlijke principes worden geïntegreerd.

Vanuit een holistische benadering werkt de beoefening van Osteothai gunstig in op somatische en psychosomatische disfuncties van de patient. Dit omdat Osteothai een prachtige symbiose vormt door het samenbrengen van osteopathie, cranio-sacrale en biodynamische benaderingen en de kunst van Thaise Yoga Massage.

Bovendien is het een spirituele beoefening geworteld in de Vedische filosofie en toegepast in een staat van mindfulness, liefde en mededogen. Juiste druk en strekkingen geïnspireerd op yogahoudingen worden zowel statisch als ritmisch uitgeoefend op de energiebanen en de 5 Kosha’s, waardoor zowel het fysieke als subtiele lichaam worden behandeld.

Osteothai harmoniseert de communicatie tussen de systemen van het menselijk lichaam en raakt bovendien de ‘onnoembare’ plaats aan die iedereen kent en waarin we “onze krachten” cultiveren: onze batterijen, onze energie opladen, waar we connecteren met de levensbron. Waar we harmonie beleven tussen lichaam en geest.

Het holistische lichaamswerk – Mobiliteit & vitaliteit

Een 5-daagse cursus voor Thaise massagebeoefenaars die osteopathische technieken & concepten overbrugt met de schoonheid van Thaise Yoga Massage.

Het doel van de cursus is om osteopathische benaderingen zoals tissulair, craniosacraal en biomechanica toe te passen om de beoefenaar te begeleiden tegemoet te komen aan de werkelijke behoeften van de patiënt.

Lees meer

Osteothai – gewrichtsmobiliteit en mechanica

De mechanica van de gewrichten van de onderste en bovenste ledematen (enkel, knie, heup, schouder, elleboog en pols) worden bestudeerd en geïntegreerd binnen de Thaise Yoga Massage.

Lees verder

Osteothai – Thorax en ademhalingsstelsel

Een essentiële en inspirerende workshop voor bestaande TYM-beoefenaars, yogadocenten en lichaamswerkers om anatomie en TYM-technieken te combineren die het begrip van de adem verdiepen en daardoor beoefenaars in staat stellen hun expertise te verdiepen.

Lees verder

Osteothai – Visceral Holistic Bodywork – 2023

THAI DEE – Valkenswaard, Netherlands

17 – 21 August 2023

Summer Residential Retreat & camping options

Lees meer